Info center "Svet geologije" v Železni Kapli

V info centru "Svet geologije" v Železni Kapli lahko na interaktiven način doživite geološke posebnosti Geoparka Karavanke!

 

KAKO JE NASTALA NAŠA REGIJA?

KJE NAJDEMO SLEDI ZADNJE LEDENE DOBE?

KATERE SKRIVNOSTI, ZGODOVINA IN ZAKLADI SE SKRIVAJO MED KOŠUTO IN PECO?

 

Ta in še druga vprašanja se nam porajajo ob naši raznoliki regiji in bodo na igriv način pojasnjena v Geopark info centru v Železni Kapli.

Tukaj najdejo tako domačini, kot tudi gostje, laiki kakor tudi strokovnjaki zanimiv in interaktiven pregled nad ponudbami in zgodovino nastanka celotnega območja.

Na „Geopuls mizi“, katera prikazuje litološko karto tega območja, lahko obiskovalci s pomočjo pisala in knjige preučijo vse posebnosti te regije. Bogata paleta vključuje vse od geoloških zakladov do kulinarike tega območja, tako da lahko vsak obiskovalec načrtuje njegovo bivanje v regiji.

Naslednja atrakcija v info centru je tako imenovana „Geološka ura“, katera s pomočjo animacije prikazuje celotni nastanek in zgodovino razvoja naše zemlje. Poleg skrivnostnih kamnin na tem območju, prikazuje Geopark info center tudi litološko - kamninsko raznolikost Karavank, ki ne zanima le geologov, ampak tudi obiskovalce in domačine in hkrati ponuja osupljive »igre narave«.

Celoten Geopark infoc enter je posebej primeren za šolske in otroške skupine, saj ponuja posebno otroško vodenje, kot tudi igrive aplikacije za razumevanje in poznavanje Geoparka in njegovih zakladov.

Kot vrhunski zaključek v Geopark info centru, je za mlade in starejše na voljo »igrica Geopark-Jump and Run« in "Geopark kviz", s katerim se starši proti otrokom pomerijo v pridobljenem znanju o Geoparku.
    
    

© 2012-2021 geopark-karawanken.at - Find us on