Glavni izdelki


Kraj: Železna Kapla

Jamska šunka – vsi naši mesni proizvodi so izdelani v naši klavnici. Meso, prosto stresa, in svežina zagotavljata skozi vse leto najvišjo kakovost in okus. Naša preizkušena paleta izdelkov obsega različne mesne specialitete, kot so govedina, svinjina, konjsko meso in divjačina ter ekskluzivne vrste slanine, šunke in salam. Absolutni prodajni hit je jamska šunka, ki zori 6 mesecev v rovu pri stalni temperaturi in vlažnosti zraka.


In Google Maps öffnen


Kraj: Železna Kapla

Združenje Coppla Kasa izdeluje številne domače izdelke, kot so likerji, žganja, čaji, skuta, siri, suho sadje, mošt, kis, volna … vse iz ekološke pridelave!


In Google Maps öffnen


Kraj: Železna Kapla

Naše čebele domujejo na nadmorski višini 670 metrov. Ker se pri nas zgodnja paša pozno začne in med zgodnjo in glavno pašo preteče kar nekaj časa, lahko naš cvetlični med le redko pobiramo. Isti med namreč potrebujemo za ohranitev vrste, zato naš glavni pridelek predstavlja gozdna paša. Le-ta pa je odvisna tudi od celoletnega vremena, zato je količina lahko zelo različna. Ker naše čebele domujejo v naravnem rezervatu, je naš med zelo čist, raznovrsten in bogat s cvetnim prahom. Certifikat kakovosti avstrijske Koroške in Avstrije!


In Google Maps öffnen


Kraj: Železna Kapla

Kmečka prodajalna na kmetiji Arlitscherhof ponuja domače izdelke. Na voljo so različne vrste testenin, testeninski čips, jajca, marmelade, likerji, žganje, vloženi izdelki, suho sadje, mošt, kis, zeliščni izdelki, čaj in še veliko drugih.


In Google Maps öffnen


Kraj: Suha

Podjetje „Genuss Region Jauntaler Had´n“ je že nekoliko pozabljene ajdove jedi ponovno obudilo in postavilo ajdo med bistvene sestavine tradicionalne kuhinje. Tako je občina Suha dobila svoje drugo ime – občina ajde. Zrna visoke kakovosti ne vsebujejo glutena. Ajda velja tudi za zdravilno rastlino, saj ima visoko hranilno in energetsko vrednost ter pozitivno vpliva na človeski organizem. Pomaga pri hujšanju, izboljšuje razpoloženje, je bogata z beljakovinami, zmanjšuje stres, krepi imunski sistem, ne vsebuje glutena in daljša življenjsko dobo. Leta 1999 je bila imenovana za zdravilno rastlino leta.


In Google Maps öffnen


Kraj: Prevalje

Nudijo ogled etnološke dediščine, saj je tu 150 let star delujoči mlin, v katerem vam pripravijo pokušnjo koroških kulinaričnih posebnosti. Najamete lahko apartma ali skupno ležišče na podstrešju. Od tu se lahko podate na Mlinarsko ali Rekreacijsko pot proti Šentanelu in okolici. Kapaciteta: 16 ležišč.
E: info@povhovmlin.si
T: +386 (0)2 82 33 258
+386 (0)41 93 84 78
www.povhovmlin.si


In Google Maps öffnen


Kraj: Prevalje

Visokogorska kmetija Hudobnik leži na Breznici nad Prevaljami s pogledom na dva koroška bisera Uršljo goro in Peco. Izdelujejo blazine iz 100% naravnega bombaža polnjene z doma pridelanim ovsom, ovsenimi luskami, senenim drobirjem in zelišči. Blazine so različnih velikosti in služijo za različne namene; kot topli obkladki, ki blagodejno delujejo na telo, ali blazine za prijeten naraven spanec oz. počitek kot tudi zeliščne blazinice.
E: tatjana@obcuteknarave.si
T: +386 (0)31 24 80 75


In Google Maps öffnen


Kraj: Prevalje

Pri Dvorniku imajo urejen kmečki muzej, ki hrani dragoceno koroško etnološko dediščino. Nudijo degustacijo mošta, soka, hruškovega, bezgovega, medenega, češnjevega in slivovega žganja. Možen je tudi prikaz pletenja košar.
E: d.smolak@gmail.com
T: +386 (0)2 82 32 979
+386 (0)41 62 06 31
www.kmetija-dvornik.si


In Google Maps öffnen
    
    

© 2012-2021 geopark-karawanken.at - Find us on