Pohodništvo & izleti

Fascinacija Geoparka Karavanke: Iz Evrope v Afriko in spet nazaj! Hoja med nekdanjimi vulkani in ledeniki! Geopark Karavanke se lahko pohvali z mrežo tematskih pohodnih poti v dolžini več kot 1200 kilometrov. Ponašajo se s številnimi geološkimi naravnimi biseri. Vzdolž geoloških tematskih pohodnih poti lahko odkrivate številne geološke zaklade – dokaze nekdanjega vulkanskega delovanja, fosile kot priče pestega življenja v geološki preteklosti, edinstvene minerale, zanimive kamnine,…. Pomemben element Geoparka je Periadriatska prelomna cona, ki prečka številne geološke tematske pohodne poti. Geološko gledano bi lahko rekli, da se obiskovalci sprehajajo oziroma potujejo iz Evrope v Afriko in nazaj.

Poleg geoloških tematskih pohodnih poti se lahko Geopark pohvali s številnimi naravoslovnimi učnimi potmi. Obiskovalci lahko spoznajo posebnosti flore in favne, vodna doživetja, opazujejo ptice ali spoznajo bogato kulturno zgodovino. Naravoslovne učne poti so lahko prehodne in jih lahko prehodite v 2 do 3 urah.

6 geoloških tematskih pohodnih poti in 3 naravoslovne učne poti so le izbor posebnih doživetij v Geoparku. Zraven ostalih pohodniških ciljev je te poti mogoče obiskati tudi z vodnikom. V informacijskem centru Geoparka si lahko izdelate načrt za individualni izlet. Strokovno usposobljeni vodniki vam bodo na poti predstavili zapletene geološke procese, s pomočjo enostavnih in razumljivih animacij.

Za podrobnosti kliknite na spodajnavedene geološke in učne pohodne poti.Geološke poti

Geološka krožna pot Železna Kapla
Geološka Hajnževa pešpot
Geološka pohodna pot Ojstrc (Hochobir)– Kapelška koča (Eisenkappler Hütte)
Geološka pohodna pot Meli Košuta
Geološka pohodna pot Korške peči (Trögerner Klamm)
Geološka pohodna pot Peca – skrivnostna kraška gora z vidnimi sledmi iz ledene dobe
Geološka pohodna pot Obir - Prelaz Šajda
Geološka pot Hajnžev graben - Ljubeljska Baba/Loibla Baba


Učne poti

Etnološka učna pot Velika uharica
Gozdna pot Dravograd-Grad
Naravoslovna učna pot-Zelena pot Teber
Geološka učna pot Lavamünd (Labot)
Steinbergerjev vrelec in čebelarska učna pot
Geološka pohodna učna pot Mežica
Vodno doživetje Pudlach/Neuhaus

    
    

© 2012-2021 geopark-karawanken.at - Find us on