Povhov mlin v Šentanelu – Prevalje

Turistična kmetija POVH vas prisrčno vabi, na ogled Povhovega mlina v Šentanelski reki na Koroškem.

Vsak dan si lahko pričarate trenutke sproščenosti in zaživite v duhu naših dedkov in babic . Pod vodstvom mlinarja ali mlinarice, ki vas bosta popeljala v čase mlinarstva v Šentanelski reki. Povhov mlin si resnično velja ogledati. Ogledate si lahko mlin in stope; kjer se lušči žito. Celoten kompleks je etnološka znamenitost in velik kulturni spomenik, star več kot 150 let.

Ko se odprejo stara vrata mlina, ki ga poganja veliko mlinsko kolo, ostrmite pred tremi mlinskimi kamni, ki očarajo vsakega obiskovalca. Na ogled so vse vrste žit in moke. V žitu je življenje in vir energije! Mlinarska soba, s staro pečjo, na kateri se lahko pogrejete, obudi marsičagavo otroštvo, ter babico in dedki nenadoma zaživijo z nami in spomini se vrnejo v otroške dni, kaj se skriva za vrati, kjer se je potrebno globoko prikloniti, če želite vstopiti?! Pridite in odkrijte skrivnost sami! Začutite moč vode, ki poganja veliki kolesi.

V želji, da se okrepčate z dobrotami rženega kruha, pogače, ocvirkov s prilogo in odžejate z jaboljčnim moštom ali sokom, vse to lahko poizkusite v podstrešni dvorani nad mlinom.

DODATNE INFORMACIJE
info@povhovmlin.si
T: 00386 41 938 478
    
    

© 2012-2021 geopark-karawanken.at - Find us on